produs cu mândrie la Brașov

Recenzii neautorizate

Nu ne-a dat nimeni voie, dar e ok și așa. Un podcast cu Roxana și Dorin.

Despre noi

Dorin Lazăr este programator la bază, dar e posibil să-l știi mai degrabă de pe blogul lui sau din unul dintre celelalte două podcasturi pe care le-a realizat de-a lungul timpului: ICR Podcast (împreună cu Ovidiu Eftimie) și Podcastul de istorie (împreună cu Sergiu Motreanu). În copilărie era mare fan de Jules Verne, mai târziu a devenit și fan de fantasy și SF, iar acum citește multe cărți care-i pică în mână… deși le mai și lasă jos dacă sunt prea plictisitoare.

Dorin se ocupă nu doar cu tot ce ține de tehnică (de la microfoane la site și la distribuirea episoadelor pe toate platformele relevante), ci o ajută și pe Roxana să nu se ia mult prea tare în serios* și să discute mai deschis și prietenos în podcast.

(*Această notă este scrisă de Roxana, care se cunoaște puțin prea bine.)

Roxana Chirilă este traducătoare, dar e posibil s-o știi mai degrabă de pe blogul ei. Teoretic la facultate a învățat japoneză și engleză, dar te va ruga să uiți de japoneză, pentru că ea sigur a făcut-o. A făcut și masteratul de Studii Culturale Britanice, unde a reușit cumva să convingă profesorii s-o lase să-și dea disertația din fanfiction. În copilărie era mare fană de cărți de aventuri și fantasy, la finalul liceului a descoperit clasicii, în facultate s-a aruncat înspre benzi desenate, iar acum e foarte greu să găsești un gen care să n-o intereseze deloc. (În afară de cărțile de dezvoltare personală, pe care nu dă o ceapă degerată.)

Roxana se ocupă, printre altele, cu textele de prezentare de pe site. Câteodată, când tace în podcast, îi place să creadă despre sine că este eminența cenușie care pândește din umbre.

Atât Dorin, cât și Roxana aleg cărțile din episoadele podcastului și contribuie la ideile majore care stau în spatele episoadelor.

Ioana Adăscăliței este editor audio și este, probabil, adevărata eminență care pândește din umbre, eliminând o mulțime de bâlbe și scăpând înregistrarea de multe alte mici probleme (pisici care sar pe tastatură, scârțâituri, clicuri, diferențe de volum). Are un podcast de ficțiune cu episoade foarte scurte, Colegi de cameră.